Home / Bricks Challenge 6 – 11 jaar

Bricks Challenge 6 – 11 jaar

Ons meest populaire programma laat basisschoolkinderen (6 – 11 jaar) kennismaken met de basisprincipes van wiskunde, wetenschap en bouwkunde met behulp van gemotoriseerde LEGO.

Een wetenschappelijke theorie (zoals middelpunt vliedende kracht, hefboom effect, versnellingen…) wordt direct opgevolgd met het bouwen van een LEGO model waarop de studenten worden uitgenodigd om het model te verbeteren en hun creativiteit erop los te laten.

Hierdoor stimuleren we het oplossend denkvermogen, creatief denken en ondervinden ze veel voldoening uit de werkende constructies.

Leeftijd: 6 – 11 jaar 

Gemiddelde lesduur: 75 minuten

Het Doel en het Idee achter het Bricks Challenge programma

Het hoofddoel van de Bricks Challenge cursus is het toegankelijk aanbieden van theoretische en praktische kennis over de basisprincipes in de wis-, natuur- en bouwkunde met behulp van LEGO®, motortjes en andere hulpmiddelen.

Het voornaamste idee van de Young Engineers LEGO® Challenge is leren, inspireren en motiveren door middel van verhalen en demonstraties. Het hoogtepunt van iedere les is het bouwen van een model dat het onderwerp van de les ondersteunt met behulp van LEGO® en Technic LEGO®. Elke deelnemer maakt tijdens de lessen gebruik van onze unieke Young Engineers kit die speciaal voor dit doel is ontwikkeld.

Onderwerpen

 • Fundamentele en complexe wiskunde: Instructeurs leren de kinderen over de basis van wiskunde, van optellen en aftrekken tot exponenten.
 • Beroemde wetenschappelijke en filosofische figuren: Archimedes, Isaac Newton, Einstein, en meer
 • Krachten en principes binnen natuurkunde: Middelpuntvliedende en middelpuntzoekende krachten, de kracht van traagheid, potentiële energie, kinetische energie, actie en reactie, drijfvermogen, draaimomenten, steunpunten, verdeling van belasting, impulsmomenten, en meer.

Bricks Challenge Waarden

 • Het ontwikkelen van motorische vaardigheden
 • Het stimuleren van creatief denken
 • Het ontwikkelen van de vaardigheid om een bouwkundig proces te analyseren
 • Het versterken van sociale bekwaamheid en het ontwikkelen van communicatievaardigheden en teamwork
 • Het verbreden van horizonnen en algemene kennis van natuurkunde en verschillende natuurlijke fenomenen

Bouwen en onderzoeken

 • Pretpark attracties
 • Vliegtuigen
 • Transportvoertuigen
 • Kranen
 • Liften

Schrijf je in voor een Bricks Challenge cursus:

Bricks Challenge Sparrenbosschool vanaf dinsdag 19 maart

Op donderdag 14 maart kwam Ka Chun langs om tijdens de TSO een proefles te geven van de Bricks Challenge. Vanaf dinsdag 19 maart zullen er 5 naschoolse lessen plaatsvinden waarin we elke keer iets leuks gaan bouwen. Lijkt het je leuk om met technisch LEGO® aan de slag te gaan? Geef je dan op voor de naschoolse lessen! Bricks …

Lees meer

Bricks Challenge BSO Cruquius vanaf donderdag 21 maart

Op donderdag 14 maart kwam Ka Chun langs om een proefles te geven van de Bricks Challenge. Vanaf donderdag 21 maart zullen er 5 naschoolse lessen plaatsvinden waarin we elke keer iets leuks gaan bouwen. Lijkt het je leuk om met technisch LEGO® aan de slag te gaan? Geef je dan op voor de naschoolse lessen! Bricks Challenge Elke les …

Lees meer

LEGO® workshop raceauto bouwen in Het Kweekcafé op donderdag 21 maart

Op donderdag 21 maart gaan we een leuke LEGO® workshop geven in Het Kweekcafé in Haarlem. We gaan dan een raceauto bouwen! Je krijgt eerst een korte uitleg over dit te bouwen model. Daarna gaat iedereen aan de slag met behulp van onze unieke e² Young Engineers kit om dit te gaan bouwen. Daarna is er tijd voor spelen en …

Lees meer

Bricks Challenge in Het Kweekcafé vanaf woensdag 27 maart

Vanaf woensdag 27 maart gaan we beginnen met een cursusreeks in Het Kweekcafé in Haarlem. Tijdens de cursusreeks zal het thema ‘Pretpark’ centraal staan. Elke les krijg je een korte uitleg over het model dat we die dag gaan bouwen. Het gaat dan bijvoorbeeld over versnellingen, centrifugale krachten of een van Newtons wetten. Daarna gaat iedereen aan de slag met …

Lees meer