Home / Zomerkamp 2017

Zomerkamp 2017

Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze zomerkampen zowel plezier als kennis voor kinderen van 6 tot 11 jaar oud.

Zomerkamp2017header

Het zomerprogramma

  • Voor wie? Kinderen van 6 tot en met 11 jaar
  • Wanneer? Ma. 10 juli t/m do. 13 juli en ook ma. 14 augustus t/m do. 17 augustus
  • Hoe laat? van 9.00 uur tot 16.00 uur, lunch en tussendoortjes inbegrepen
  • Waar? Rotterdam, Feijenoordkade 20
  • Kosten? €240,- per kind per kamp (losse dagen in overleg)

De 4 dagen zijn opgebouwd uit elke dag minimaal twee LEGO modellen bouwen. Een ’s ochtends en een ’s middags. Natuurlijk gaan we ook spelletjes doen, knutselen, korte filmpjes bekijken die de wetenschappelijke principes die we aansnijden verduidelijken en gaan we ook dagelijks buitenspelen om de intensief gebruikte hersenen van verse zuurstof te voorzien.

Wat je gaat bouwen

De jonge wetenschappers zetten bijvoorbeeld de volgende unieke modellen in elkaar: een weegschaal, ventilator, teken machine, mechanische arm, auto met handmatige versnelling, een werkende analoge klok, Da Vinci’s vleugels en meer….

Werken in teamverband

Daarnaast zijn er ook modellen die meerdere LEGO sets combineren om in teamverband mega projecten te bouwen zoals een hoge hijskraan, een echt werkende plotter en de zomerkamp primeur: het strandbeest van Theo Jansen.

Nieuwe zomer bouwmodellen

Het zomerkamp programma is speciaal afgestemd op zowel kinderen die nog niet eerder met ons les programma of workshops in aanraking zijn geweest als onze doorgewinterde LEGO Challenge bezoekers van het afgelopen jaar. We bouwen alleen nieuwe zomer modellen dus ook al heb je een heel jaar ons LEGO Challenge programma gevolgd dan zal je geen modellen gaan herhalen.

Getrainde instructeurs

Tijdens de workshops ondersteunen onze speciaal opgeleide instructeurs, die tijdens het schooljaar de naschoolse activiteiten onderwijzen, de kinderen bij het bouwen van speciale Young Engineers elektrische LEGO® modellen, waar de kinderen natuurlijk na afloop mee kunnen spelen. De creativiteit van de kinderen was ook vorig jaar trouwens erg indrukwekkend.

Schrijf je snel in!

Reservering LEGO zomerkamp 2019

De reserveringen van onze LEGO zomerkampen gaan alweer van start! Net als onze andere activiteiten brengen deze zowel kennis plezier! Het programma: Wie? Kinderen van 7 t/m 11 jaar (of kinderen van 6 jaar die groep 3 gaan afronden) Wanneer? Maandag 15 t/m donderdag 18 juli Maandag 22 t/m donderdag 25 juli Maandag 12 t/m donderdag 15 augustus Maandag 19 …

Lees meer