e2 Verrijkingsprogramma’s

Big Builders

Big Builders Kid K'nex® kind Haarlem
Voor kinderen van 4-6 jaar

Dit unieke Big Builders verrijkingsprogramma voor kleuters helpt bij het ontwikkelen van de motorische en ruimtelijke vaardigheden. Al spelend en bouwend met Kid K’nex® leren de kinderen over wetenschap, techniek en bouwkunde. De lessen worden gegeven in kleine groepen, zodat alle kleine ingenieurs de aandacht krijgen en de gewenste hoeveelheid kennis en ervaring kunnen opdoen.

meer info over de Big Builders cursus

Algo Play

Algo Play LEGO® kind Haarlem
Voor kinderen van 6-9 jaar

De Algo Play leert kinderen de beginselen van programmeren en robotica met behulp van eenvoudige codeertaal. Met de tastbare Algobrix® codeblokken bouwen de kinderen coderegels bestaande uit functie- en parameterblokken. Door de blokken aan elkaar te koppelen, maakt het kind een commando voor de robot. Hierdoor kunnen kinderen leren programmeren zonder de aanwezigheid van een scherm.

Kinderen ontwikkelen vaardigheden die nodig zijn voor het begrijpen van de logica achter vrijwel elke coderingstaal die tegenwoordig bestaat.

meer info over de Algo Play cursus

Bricks Challenge

Bricks Challenge LEGO® Haarlem
Voor kinderen van 6-11 jaar

De Bricks Challenge legt wetenschap en techniek uit met behulp van gemotoriseerde LEGO®. We behandelen spelenderwijs versnellingen, vertragingen, katrollen, het hefboom effect, centrifugale krachten, de wetten van Newton, hoe een vliegtuig de lucht in gaat en nog veel meer.

Iedere les bestaat uit een korte uitleg over een natuurkundig of technisch principe waarna de kinderen zelfstandig aan het bouwen gaan met onze speciaal daarvoor ontwikkelde LEGO kits. Daarna gaan de kinderen creatief en zelfontdekkend verder bouwen aan hun model waarbij ook alle ruimte is om te spelen. Als laatste sorteren de kinderen elk hun eigen doos en ruimen we met elkaar alles netjes op.

meer info over de Bricks Challenge cursus

Galileo Technic

Galileo Technic LEGO® Haarlem
Voor kinderen van 10-14 jaar

Tijdens het Galileo Technic programma worden mechanische systemen onderzocht vanuit het perspectief van een echte ingenieur. Het programma richt zich op het vinden van oplossingen door middel van teamwork, om zo complexe machines te kunnen bouwen. Kinderen ontdekken de mechanische, wiskundige en natuurkundige aspecten van machinerie en het logische proces dat komt kijken bij het bouwen ervan.

meer info over de Galileo Technic cursus

Robo Bricks

Robo Bricks LEGO® kind Haarlem
Voor kinderen van 8-12 jaar

Tijdens de Robo Bricks® maken kinderen op een spelende manier kennis met softwareontwikkeling. De cursus stimuleert oplossend nadenken en het implementeren ervan met behulp van de LEGO® We-Do programmeertaal. Elke les bouwen de kinderen een robot of machine en programmeren het om het tot leven te wekken.

meer info over de Robo Bricks cursus

Schrijf je in voor een cursus: