Home / Technieklessen tijdens schooltijd

Technieklessen tijdens schooltijd

Science, Technology, Engineering, Mathematics

Techniekonderwijs, 21st century skills, STEM, het zijn termen die binnen het onderwijs steeds meer gehoord worden. We willen kinderen enthousiast maken voor technologie en wetenschap en ze uitdagen om probleemoplossend en creatief te denken.

e² Young Engineers biedt hiervoor een leuk lesprogramma vol Educatie en Entertainment.

DSC_8654Spelenderwijs je leerdoelen halen

Young Engineers biedt verschillende verrijkende cursusprogramma’s en workshops op het gebied van wetenschap, techniek en programmeren met LEGO®. Al onze ontwikkelende lesprogramma’s kunnen we in losse semesters of een schooljaar lang bieden (meer dan 40 verschillende lessen).

Omdat we met gemotoriseerde LEGO® werken is er grote betrokkenheid van zowel de leerkracht als de onderzoekend lerende kinderen.

Kerndoelen

Graag denken we met u mee en kunnen we onze grote variatie aan Young Engineers lessen op uw leerlijn aanpassen. We behandelen verschillende kerndoelen die vallen onder de leerlijnen oriëntatie op jezelf en de wereld. Maar ook rekenen/ wiskunde, het uitbreiden van woordenschat, creatief oplossend denken en de sociale vaardigheden worden tijdens onze lessen geoefend en spelenderwijs getraind.

Aanbod op maat

We horen graag waar jullie als school behoeft aan hebben, hierbij kun je denken aan;

  • W&T lessen met Kid K’nex voor de groepen 1 en 2
  • W&T lessen met technisch LEGO voor de groepen 3 en hoger
  • W&T lessen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs
  • Een eenmalige losse workshop ter ere van bijvoorbeeld een feest of themadag
  • Een serie workshops als invulling van een techniekweek
  • Een cursus als onderdeel van uw brede school activiteiten
  • Een naschoolse cursus waarop ouders hun kinderen kunnen inschrijven
  • Lessen voor plusklassen (of moeilijk lerende leerlingen, u zult versteld staan wat deze kinderen met LEGO kunnen)
  • Inloopworkshop op bijvoorbeeld een festival
  • Invulling van (techniek)lessen bij uitval van leerkrachten

Hieronder is te zien welke verschillende programma’s wij op dit moment aanbieden

Big Builders

Groep 1/2

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Big-Builders-Logo.pngDit unieke Big Builders verrijkingsprogramma voor kleuters helpt bij het ontwikkelen van de motorische en ruimtelijke vaardigheden. Al spelend en bouwend met Kid K’nex® leren de kinderen over wetenschap, techniek en bouwkunde. De lessen worden gegeven in kleine groepen, zodat alle kleine ingenieurs de aandacht krijgen en de gewenste hoeveelheid kennis en ervaring kunnen opdoen.

Bricks Challenge

Groep 3 t/m 8

Een lesprogramma dat wetenschap en techniek uitlegt met behulp van gemotoriseerde LEGO®. We behandelen spelenderwijs versnellingen, vertragingen, katrollen, het hefboom effect, centrifugale krachten, de wetten van Newton, hoe een vliegtuig de lucht in gaat en nog veel meer.

Tijdens de Bricks Challenge bestaat iedere les uit een korte uitleg over een natuurkundig of technisch principe waarna de kinderen zelfstandig aan het bouwen gaan met onze speciaal daarvoor ontwikkelde LEGO kits. Daarna gaan de kinderen creatief en zelfontdekkend verder bouwen aan hun model waarbij ook alle ruimte is om te spelen. Als laatste sorteren de kinderen elk hun eigen doos en ruimen we met elkaar alles netjes op.

Robo Bricks

Groep 5 t/m 8

Tijdens de Robo Bricks® maken de kinderen op een spelende manier kennis met mechanische en software ontwikkeling. De cursus stimuleert oplossend nadenken en het implementeren ervan met behulp van de LEGO® We-Do programmeertaal. Elke les bouwen onze studenten een robot of machine van LEGO®onderdelen en programmeren het om het tot leven te wekken. Natuurlijk ga je ook je bouwmodel verbeteren en samen ermee spelen.

Galileo Technic

Groep 7/8, plusklassen en middelbare school

Tijdens het Galileo programma worden mechanische systemen onderzocht vanuit het perspectief van een echte ingenieur. Het programma richt zich op het vinden van oplossingen door middel van teamwork, om zo complexe machines te kunnen bouwen. Kinderen ontdekken de mechanische, wiskundige en natuurkundige aspecten van machinerie en het logische proces dat komt kijken bij het bouwen ervan

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Contactformulier scholen / instellingen