Vacature LEGO®-instructeur

Bricks Challenge LEGO® Haarlem kinderen

Heb je plezier in het werken met kinderen en LEGO®?

e² Young Engineers Haarlem is op zoek naar een leuke en enthousiaste LEGO®-instructeur voor de Bricks Challenge lessen die wij geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Met behulp van gemotoriseerde technisch LEGO® hebben we een superleuk lesprogramma in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Tijdens onze LEGO® activiteiten krijgen de kinderen een korte theoretische uitleg. Daarna gaan ze zelf aan de slag om een LEGO® model te bouwen. Daarin zien ze de zojuist opgedane kennis terug in de praktijk.

Als LEGO®-instructeur bereid je elke les goed voor aan de hand van ons handboek zodat je het wetenschappelijke principe uit kunt leggen. Tijdens de les help je kinderen met het bouwen en verbeteren van hun modellen, stimuleer je het oplossend nadenken, de creativiteit en het ruimtelijk inzicht van je leerlingen.

Naast het bouwen met LEGO® met de Bricks Challenge hebben wij ook programmeren met LEGO® (Algo Play en Robo Bricks). We verwachten dat je deze programma’s ook af en toe wilt en kunt geven.

Je hoeft geen ontzettend goede bouwer te zijn. Wel is het belangrijk om alle kinderen van verschillende niveaus uit te kunnen dagen waarvoor je wel enig technisch inzicht nodig hebt. Je krijgt van ons een training om je LEGO® bouwvaardigheden, je wetenschappelijke en technische kennis up-to-date te krijgen zodat je de Bricks Challenge lessen vol vertrouwen kunt geven.

Wat verwachten we?

– Je hebt passie voor het uitdagen en begeleiden van kinderen (ervaring met lesgeven is een voordeel).

– Je hebt goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

– Je bent in het bezit van een rijbewijs en een eigen auto.

– Je woont in Haarlem of directe omgeving.

– Je kunt parttime werken, vooral ’s middags, op verschillende locaties in de regio. Met name de maandag, dinsdag en donderdag zijn van belang of in ieder geval 2 van de 3 dagen.

– Je bent flexibel inzetbaar, eventueel ook af en toe in het weekend.                       

– Voor lesmaterialen wordt gezorgd.

– Je bent per 1 september 2022 of eerder beschikbaar.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het e² Young Engineers concept en wat je voor ons kunt betekenen? Kijk op onze website www.youngengineershaarlem.nl  of neem contact met ons op.

Soort dienstverband: Deeltijd (Freelancer)

Werklocatie:

  • Haarlem en omgeving

Vereiste opleiding:

  • Middelbare school of gelijkwaardig

Vereiste talen:

  • Nederlands
  • Engels

Vereiste licentie of certificering:

  • Rijbewijs B
  • Verklaring Omtrent Gedrag (wordt aangevraagd bij akkoord over dienstbetrekking)

Sollicitaties met motivatie en CV kunnen worden gemaild naar kachun@e2youngengineershaarlem.nl tot uiterlijk zondag 5 december.

Interesse of vragen? Mail naar kachun@e2youngengineershaarlem.nl of bel Ka Chun Lai op 06-14855307